X
GO

Zoektocht naar selectieve rupsenmiddelen

Coragen en proefmiddel 1 sterkst tegen koolmotrupsen in wittekool

Annelien Tack 0 2243 Article rating: No rating

Een geïntegreerde aanpak bij de bestrijding van rupsen in kolen vraagt om selectieve middelen die op het juiste moment worden ingezet tegen de juiste soort. De werking van enkele selectieve middelen werd vergeleken met de gangbare referenties. Naast Coragen en Decis 15 EW, presteerde ook het biologische middel Dipel DF dit jaar goed in een proef in wittekool. Dipel DF en Xentari WG vertonen een gelijkaardige werking als het gaat over de bestrijding van koolmot, tegen het groot koolwitje haalt Dipel DF duidelijk de bovenhand.

Intervention chenilles sur chou

La 16ième rencontre régionale sur la protection phytosanitaire des cultures légumières - Arras, le 6 mars 2019

Annelien Tack 0 2099 Article rating: No rating

Dans la 16ième rencontre régionale sur la protection phytosanitaire des cultures légumières, le 6 mars 2019, un diaporama est présenté de l’étude sur l'intervention chenilles sur chou.

Efficiëntie van middelen en combinaties van middelen tegen rupsen in witte kool

Rupsen in witte kool: koolmot (Plutella xylostella), groot koolwitje (Pieris brassicae), klein koolwitje (Pieris rapae).

Annelien Tack 0 2223 Article rating: No rating

Er werden verschillende middelen en combinaties van middelen toegepast in de proef. Er werden ook 3 proefmiddelen meegenomen in de proef. Voor Benevia en Affirm gold een 120-dagen regeling tijdens het uitvoeren van de proef.

RSS
12

Theme picker